fredag den 1. maj 2009

Fredagsbobler # 4 Benôit Lahaye


Sommeren er over os og det er tid til at drikke champagne i det fri, det er dog endnu ikke sommer nok til at kaste sig over rosé udgaverne. Vi befinder os stadig i Montagne de Reims, nu i en af de berømte 17 vinbyer som har ret til Grand Cru benævnelse: Bouzy. Her finder vi en del champagnehuse ( A.Clouet, Vesselle, Bara, Barnaud), men byen er også kendt for at lave en af de bedste rødvine i champagneområdet. ( Bouzy rouge, Côteaux  Champenois). Vi befinder os i Pinot noir land. 
Benôit Lahaye ejer 4.5 ha og producerer 30.000 flasker årligt. Hele produktionsmetoden er nu lagt om til økologisk brug. 30 år gamle vinstokke med lavt udbytte. Delvis brug af fade og knap 20 % gennemgår malolaktisk fermentation. Ingen filtrering af vinen. 


 Benôit Lahaye, NV Brut Nature
90% PN 10%CH

Strågul- orange skær, vildt boblebad, nærmest som mindre geysere fra Island. Rød grapefrugt i starten . Eksploderer i munden med Granny Smith, syre sødme , minder om god Calvados fra Ch. Breuil, senere lidt vaniljepræg. Syre som en god Riesling. Flint , mineralitet. Meget velsmagende , straight og ren.

"Æblemos med vanilje" på den gode måde. 
Sommeren kan roligt komme an.

Dansk importør : petillant



De næste par uger vil vi smage fra Bouzy producenterne.

God 1.maj



Ingen kommentarer:

Send en kommentar