lørdag den 9. maj 2009

Fredagsbobler # 5 André Clouet


André Clouet er et mindre familiedrevet firma grundlagt i 1751 med hovedsæde i Bouzy. Producerer i alt ca. 65.000 flasker fra deres 9 ha. egne marker i Bouzy og Ambonnais. Der er lidt divergerede oplysinger idet Richard Juhlin i sin champagne guide oplyser at de producerer 200.000 fl. årligt. Clouet har ingen hjemmeside så det må stå til troende indtil stedet besøges.
Mange steder bliver det nævnt at André Clouets marker ligger lige op ad Bollingers parcel med upodede stokke som giver anledning til Bollinger RD. Men det må vist mere være et reklamegimmick, selvom unge Jean-Francois Clouet som nu er hovedansvarlig for produktionen forsøger at lave kraftige velsmagende vine. Det er en rimelig hemmelighed hvordan champagnen er lavet idet der ikke foreligger nogen oplysninger om degorgering tidspunkt, malolaktisk fermentation, lagringstid mm. Mon ikke familien Clouet skulle bevæge sig i nutiden i stedet for at holde fast i fortidens berømte meritter som konges bogtrykkere , kast for eksempel et blik på etiketten !

NV, André Clouet, Champagne Silver Brut nature.


100% PN, ingen dosage.
Gylden farve, små bobler. Virker en anelse lukket i det klassiske champagneglas med hint af hjemmebagt brød og grapefrugt tidlig på sæsonen. Smagen kraftig , tør klassisk pinot. Gensmagt 2 dage efter, Havde herefter åbnet sig noget med blødere grape, nødder og endnu mere brød og mineralitet.
Måske skal den have længere tid på flaske førend den er mere drikbar. Vi vover forsøget og  gemmer en flaske et års tid fra nu. Og for at give Clouet endnu en chance kommer en anden af hans flasker på smagning næste fredag. 

Dansk importør: Sigurd Müllers Vinhandel



Ingen kommentarer:

Send en kommentar