søndag den 26. april 2009

Further bottle ageing will reward your patience








Indimellem kan vinkælderen bringe små overraskelser. Meningen med en vinkælder er jo lige præcis at vinene kan ligge og modne indtil vinen er på sit bedste. Oftest går det dog sådan at det er den sidste flaske der er den bedste ! Vin er jo ikke frimærker, men et landbrugsprodukt og kan derfor ikke opbevares til evig tid. ( Ok indrømmet, der er nogle vine som kan holde sig rigtig lang tid, men hvis vi ser bort fra de få flasker) Der går mange historier om vinsamlere som ikke har fået drukket deres vin i tide, men gået mere op i at samle end at drikke. Vinen til den "særlige lejlighed" som imidlertid aldrig dukkede op eller som man ikke ville servere for tante Oda og den øvrige familie. Min egen vinkælder startede med et par kasser i nogle køkkenskabe og voksede sig lidt større efterhånden som vi flyttede, dog aldrig større end jeg nogenlunde hele tiden har kunnet overskue den. Indrømmet , når man først bliver bidt af vin dillen så er det nemt hurtigt at købe alt for meget vin . Specielt i denne tid hvor den ene vinhandler er ved at falde over den anden med gode tilbud til dels afledt af finanskrisen.




For en del år siden fik jeg muligheden for at købe 2 kasser blandet australsk vin i forbindelse med en privat containersending fra Down Under. En stor del af vinene kendte jeg ikke ,og det er vel lidt af forklaringen på at den ene af kasserne har ligget hengemt en del år. Men nu er den fundet med en del vine fra begyndelsen af 90 erne. Vi må se om "tålmodigheden" belønnes.


Glenara Winery startede med at lave vin 1975 og bliver generelt bedømt af den australske vinskribent James Halliday til 3.5/5. Skulle være mest kendt for deres Riesling og deres kraftige og holdbare røde vine. Total produktion på ca. 5000 kasser. Vinene importeres ikke til Danmark. Og så skal vi ikke glemme at Glenara i mange år har været økologisk drevet.

2003 Glenara, shiraz, Adelaide Hills.                                

Fremtræder fuldstændig mørk næsten sort i glasset med kun antydsvis moden kant. Masser af modne bær, solbær, brombær lidt mint i duften, virker frisk uden marmelade, fornemmelse af fadlagring. Kraftig med en del alkohol ( 15%) men med modsvarende frugt.

På ingen måder "over the( Adelaide!) Hills".

Så her blev tålmodigheden belønnet.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar