søndag den 17. maj 2009

Fredagsbobler # 6 André Clouet II

Denne uge er det igen André Clouet der skal smages. Deres indgangs champagne  NV hedder Grande Réserve og er i modsætning til Silver Brut tilsat en lille smule dosage, fortsat  tør men ikke ultra tør, hvilket gør den mere åben og tillokkende, når man nu ikke skal smage champagnen med mad. I mellemtiden er mysteriet omkring producerede flasker fra André Clouet nærmere en afsløring. En opringning til den danske importør Sigurd Müller Vinhandel  var nok til at fastslå, at den totale produktion er omkring 200.000 flasker og måske lidt over. En viden som formentlig ikke er ny for importøren og derfor måske ekstra pinlig at deres information ikke er rettet til for længe siden på deres hjemmeside. Jeg vil holde et lille øje med om det sker indenfor den nærmeste fremtid. Var ikke kvik nok i mælet til at spørge om vinificering .

Det skal nu ikke forstyrre billedet af Grande Reserve. Grande fordi vi stadig befinder os i Bouzy, en af de 17 landsbyer med marker klassificeret som 100 %. Det er stadigvæk ren pinot noir der er grundlag for denne standard champagne fra Clouet.

NV Grande Réserve Brut

Pæn korngylden farve, næsen meget floral og mere imødekommende end Silver Brut. Vinteræbler, blommer ,pærer og mineraler.  Udvikler nødder og chokolade efter et par  timer. Pæn uden at være prangende .

Nok André Clouet for denne gang.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar