søndag den 19. juli 2009

Palmer & Co ; Champagne fra Cooperativ



Foranlediget af en rosende omtale af  Sydsvenskans vinskribent Anders Fagerström blev denne flaske indkøbt i Systembolaget. Jeg er ikke fast læser af Sydsvenskan eller for den sags skyld af andre svenske avisers vinsider, men tilfældet ville at vi skulle købe billeder fra deres dækning af en sportbegivenhed, og derfor opstod forbindelsen. I øvrigt er svenskere langt mere optaget og interesseret i at smage Champagne. Der drikkes en del mere Champagne per indbygger hinsidans end på denne side af sundet og så er priserne betydelige venligere mod husholdningspungen. Regn roligt med 25-30 % rabat, dog kan alle mærker ikke fåes i alle varianter.

Palmer & Co er noget så usædvanligt som et stort cooperativ i Reims. ( C-M) . Startet lige efter krigen i Avize og flyttede 1959 til Reims hvor det lykkedes at få adgang til store underjordiske kældre og grotter. 1967 ændrede man navn til Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne, bedre kendt som Palmer & Co.( og tak for det !) 310 dyrkere leverer fra 450 ha fordelt på 40 cru. 
I Sverige er de hel vilde med denne champagne. Gang på gang bliver det kåret som et godt fund og selv Richard Julien skriver i sin seneste Champagne guide at champagner fra Palmer & Co er "good value for money".

Palmer & Co, Brut 2002, Blanc de Blanc. (C-M)

Gæring på ståltank, fuld malolaktisk fermentation og lagring i 5 år førend degorgering.
Duften meget frisk med solmodne frugter, citrus og nødder/briocher i mindre grad.
Smagen fyldig, men super frisk , citrus og mineralitet. Virker meget ung men velkomponeret.
Kan godt tilslutte mig svenskernes begejstring.

NB: 2002 årgangen er i mellemtiden udskiftet med årgang 2004 til en pris der modsvarer 200,- dkr.

Dansk importør: Vintjeneren

 


 


   
    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar