fredag den 27. marts 2009

Velkommen


Velkommen til min vinblog.
Der findes masse af gode vinblogs, som jeg nu har fulgt gennem et stykke tid. Fantastisk læsning, som kan inspirere til det dagelige eller ugentlige vin indkøb. Masser skrevet af fagfolk, vinbønder eller mere eller mindre professionelle med stor indsigt i stoffet. Guldgrube af oplysninger , men pas på tilvænning ! ( Både tid og penge kan blive en knap ressource) Jeg skal senere prøve at liste nogle af de bedste blogs, som jeg læser for tiden.

Min blog vil tage udgangspunkt i at det er langt mere interessant at smage vin som er lavet i respekt for drue og område. (terroir) end det vin som smager "ens" og hvor man ikke har en kinamands chance for at smage oprindelse. Desværre er det sidste fænomen blevet lidt for meget udbredt, og jeg kan ikke helt sige mig fri fra tanken om at diverse indflydelsesrige vinkritikere har deres andel i denne udvikling. Der er alt for meget "pleaser" vin på hylderne.
Forleden hørte jeg et amerikansk vinprogram hvor den smagte syditalienske vin lavet på druen negroamaro smage utrolig meget af Bordeaux. Der er masser af andre eksempler og udtrykket ABC ( "Anything But Cabernet/Chardonnay") dækker vist meget godt.
En anden indgangsvinkel vil være " Value for Money". 25 års erfaring giver nogen pondus for at begive sig ud i dette felt. Jeg vil drysse mine små favoritter ud hen af vejen, så må vi se om I har samme smag, og endelig skal der smages bobler.
Håber på indlæg 3-4 gange per måned afhængig af tidspres. 
Salute

 

1 kommentar: